Medicamentul, fabricat in Islanda, este disponibil sub forma de comprimate filmate in doua variante: de 150, respectiv 300 de miligrame.

Irprestan este un medicament compensat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si se afla pe listele B si C1.

Prevalenta in randul populatiei adulte a hipertensiunii arteriale este de 40%, potrivit unui studiu din 2005 citat de oficialii companiei. Dintre cei afectati de aceasta boala, doar 39% primesc tratament specific si numai 7% au valori tensionale corectate la cele recomandate.

Netratata, hipertensiunea arteriala sporeste riscul unui accident vascular cerebral, al unui infarct miocardic acut sau al unei insuficiente cardiace cronice.

In prezent, Actavis Romania are un portofoliu ce cuprinde tratamente din clase terapeutice precum sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfectioase, sistem digestiv, inclusiv medicamente eliberate fara reteta medicala.

Citeste si:

Compania islandeza detine o fabrica de medicamente oncologice in Bucuresti, portofoliul de medicamente anticancer cuprinzand 26 de produse proprii si alte cinci dezvoltate in cooperare cu alti producatori.

Pentru anul acesta, Actavis Romania si-a propus lansarea unui numar total de 14 noi produse, care acopera toate ariile terapeutice.

In privinta cifrei de afaceri, producatorul de medicamente se asteapta la o scadere a lor cu 10% fata de 2010, atunci cand vanzarile s-au cifrat la 93 milioane de euro.

Citeste un interviu recent cu Alina Culcea, directorul general al Actavis in Romania:

Sefa Actavis: 70% din incasarile pe 2010 sunt pe lista de asteptare