OMV Trading, subsidiara responsabila de vanzarea si comercializarea energiei electrice produsa de grupul OMV, a efectuat prima tranzactie comerciala cu energie, scrie Mediafax.

Grupul nu a oferit detalii privind tranzactia.

Subsidiara, infiintata anul trecut, va activa pe pietele internationale de energie, se arata intr-un comunicat al grupului.

OMV Trading este reponsabila de vanzarea electricitatii generate de centralele de la Brazi si Dorobantu, construite de OMV in colaborare cu Petrom, la care grupul austriac detine pachetul majoritar de actiuni.

Centralele de la Brazi si Dorobantu, cu o capacitate instalata anuala de circa 900 de MW, vor deveni operationale in acest an.

In ianuarie compania de stat Hidroelectrica a anuntat ca va cumpara de la OMV Petrom toata energia pe care termocentrala de la Brazi o va produce in perioada de proba, care urma sa inceapa in cateva luni.

OMV Trading urmeaza sa vanda si energia produsa de centrala electrica de la Samsun din Turcia incepand de anul urmator, cand aceasta va deveni operationala.

Grupul austriac detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CEZ: Vanzarea activelor din Romania incepe in octombrie