O delegatie de specialisti in minerit din Republica Populara Chineza se afla in Valea Jiului, avand intalniri cu prefectul judetului Hunedoara, reprezentanti ai Companiei Nationale a Huilei din Petrosani si autoritati locale, chinezii fiind interesati de investitii in minerit.

O delegatie chineza se afla in Valea Jiului pentru a studia potentialul tehnic si geologic minier al regiunii, in vederea implementarii unor proiecte investitionale in industria miniera, anunta Mediafax.

Potrivit prefectului judetului Hunedoara, Attila Dezsi, delegatia va vizita mai multe unitati miniere din Valea Jiului, avand mai multe discutii cu specialisti din mineritul din zona.

Attila Dezsi a spus ca, la o prima intalnire a grupurilor de lucru romano-chineze, care a avut loc la sediul Companiei Nationale a Huilei, au fost prezentate caracteristicile industriei miniere din Valea Jiului.

"Au fost discutii despre CNH, despre oportunitatile pe care le ofera industria miniera din Valea Jiului, cat si din activitatile conexe mineritului. Depinde de potentialul nostru, al CNH, cat si de ce oportunitati vad ei pentru a veni aici sa investeasca in minerit", a spus Attila Dezsi, prefectul judetului Hunedoara.

In cadrul intalnirii de vineri, de la CNH, delegatia chineza a informat despre posibile investitii pe care Guvernul chinez le-ar putea face in minele din Valea Jiului, respectiv proiecte de modernizare a tehnologiilor de exploatare a carbunelui, ca si despre proiecte caee vizeaza captarea gazelor de mina.

Sambata dimineata, la Primaria din Petrosani, delegatia chineza se va intalni si cu primarii din Valea Jiului.

Delegatia chineza a sosit in Valea Jiului joi seara, fiind intampinata de conducerea Companiei Nationale a Huilei Petrosani, de prefectul judetului Hunedoara si de primari, reprezentanti ai administratiilor locale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Drumul catre succes si prabusirea platformelor de social media