Afacerile grupului de mobila Mobexpert s-au redus cu 5% in primul trimestru si vor incheia primele sase luni cu o scadere similara, dar vor recupera in partea a doua a anului, astfel incat rulajul din 2011 s-ar putea mentine la nivelul de 115 milioane euro, consemnat in ultimii doi ani, conform Mediafax.

"In primul trimestru am avut o scadere de aproximativ 5% (...). Ne asteptam ca in primul semestru sa ramanem pe o pierdere cam de 5%, pe care in mod cert o vom recupera pana la sfarsitul anului", a declarat Dan Sucu, proprietarul grupului.

El a afirmat ca al doilea trimestru al anului trecut a fost unul "absolut exceptional", pentru ca anuntul de crestere a TVA a convins sa cumpere pe multi dintre posibilii clienti de toamna. Astfel, in iunie 2010 au fost consemnate vanzari aproape de doua ori mai mari fata de o luna normala.

Printre masurile care vor sustine vanzarile grupului in acest an, Sucu a nominalizat continuarea ratei crescute de innoire a produselor, investitiile in cercetare si dezvoltare, estimate la mai multe milioane de euro, precum si dezvoltarea activitatii pe anumite nise de piata, precum mobilierul si decoratiunile de exterior.

Referindu-se extinderea retelei, atat la nivel intern, cat si international, Sucu a precizat ca proiectele noi sunt conditionate de evolutia pietei de profil si a investitiilor din retail, dar si de oportunitatile care vor aparea. In afara Romaniei, grupul detine magazine in Serbia si Bulgaria, unde reteaua trebuie extinsa pentru ca vanzarile sa devina profitabile.

"Ca sa poti sa ajungi profitabil pe o piata, trebuie sa ai minim 3-4-5 magazine", a spus Sucu.

Grupul Mobexpert cuprinde 11 companii de retail, noua fabrici de mobila, sapte companii de import si trei de servicii. Fiecare entitate este administrata independent, fiind centru de profit in interiorul grupului.

Sucu a lansat afacerea Mobexpert in 1993, iar grupul se numara printre cei mai mari retaileri de mobila din Romania, alaturi de IKEA, Elvila, kika, Neoset sau Lemet.

Citeste si Cine sunt mostenitorii miliardarilor din Romania, articol din care poti afla mai multe despre Ioana Sucu (23 de ani), fiica cea mare a Cameliei si lui Dan Sucu.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Rudolf Vizental, CEO ROCA: Platforma este evaluata la 21,9 mil. euro
Setari Cookie-uri