"Am bugetat o crestere cu 18% a cifrei de afaceri in 2011, pe tot grupul, de la 60 milioane de lei in 2010", a declarat Lucian Boghiu, actionarul majoritar al Enol Grup si presedintele Consiliului de Administratie, informeaza Mediafax.

Boghiu apreciaza ca profitul grupului va scadea la 3,8 milioane de lei in 2011. Anul trecut Enol a avut un profit brut de 10,7 milioane de lei, iar in 2009 de 17,8 milioane lei.

"A scazut si cererea, au scazut si preturile. Anul trecut vindeam energia cu 240 lei pe MWh, acum o vindem cu 190 lei pe MWh. Au fost situatii in care am vandut doar ca sa ne pastram clientii", a adaugat Boghiu.

Grupul Enol vrea sa se implice si in proiecte de productie a energiei, intr-o unitate pe biomasa si in parcuri eoliene.

Citeste si:

Boghiu a precizat ca grupul vrea sa atraga fonduri nerambursabile europene in valoare de 8,8 milioane euro pentru finantarea constructiei unei instalatii de producere a energiei din biomasa in orasul Roman, judetul Neamt. Proiectul este evaluat la 18 milioane de euro.

Enol, impreuna cu partenerii grupului, intentioneaza sa construiasca parcuri eoliene de 600 MW, investitia estimativa ridicandu-se la 900 milioane de lei. Grupul a fost nevoit sa diminueze capacitatea proiectelor eoliene de la 800 MW la 600 MW din cauza unor constrangeri privind protectia mediului, o parte din turbine urmand sa fie ridicate in arii protejate.

Enol Grup a fost infiintat in 2004 si are si o fabrica de panouri compozite din aluminiu-plastic la Vaslui.