"Primul semestru din acest an nu seamana cu aceeasi perioada din 2010 din cauza iernii lungi si frigului prelungit. E ca si cum ai compara mere cu pere", a spus Rohan (foto), citat de Mediafax.

El a afirmat ca la nivelul intregului an, afacerile din Romania ale producatorului german de materiale de constructii ar putea stagna sau ar putea inregistra o scadere de 2-3%.

O evolutie asemanatoare ar urma sa aiba si piata cimentului, principalul segment de activitate al HeidelbergCement in Romania.

Pe de alta parte, piata cimentului ar putea reveni pe crestere din 2012, cand ar putea inregistra un plus de 10%, in conditiile in care vor porni proiectele importante de infrastructura semnate in acest an, precum cele pentru coridorul IV.

Citeste si:

"Lucrarile mari nu se vor vedea in consumul din acest an, pentru ca doar proiectarea dureaza sase luni", a spus Rohan.

Volumul vanzarilor de ciment HeidelbergCement in Romania s-a situat anul trecut usor sub valoarea din 2009, iar grupul anticipeaza ca livrarile vor scadea si in acest an.

Producatorul german de materiale de constructii HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Grupul german detine in Romania companiile Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate, reunite sub denumirea Carpatcement Holding.
.