"Cresterea organica a volumului din Europa Centrala si de Est a fost sustinuta de un avans puternic in Rusia, comparativ cu primul trimestru din 2010, cand volumul a fost afectat de preturile mai ridicate si de cresterea taxelor. Volumul a crescut, de asemenea, in Belarus, Austria, Romania, Germania si Serbia", se arata intr-un comunicat al Heineken, scrie Mediafax.

Compania noteaza ca volumele s-au redus in Polonia si Grecia.

In Europa Centrala si de Est, volumul de bere comercializat a crescut de la 9,2 milioane de hectolitri in primele trei luni ale anului trecut la 9,8 milioane hectolitri in perioada analizata.

Citeste si:

La nivel de grup, vanzarile au avansat in volum cu 34%, la 45,9 milioane hectolitri, si cu 6,7% in termeni organici. Veniturile au crescut cu 22% (avans organic de 3,6%), la 3,6 miliarde de euro. Profitul inainte de dobanzi si taxe a urcat, organic, cu 20%.

Anul trecut, volumul de bere livrat de Heineken Romania a crescut cu 6% fata de 2009, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 7%, la 1,124 miliarde lei in valoare bruta, respectiv 934 milioane lei net.

Heineken Romania are fabrici in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta.