Volumul vanzarilor producatorului de bere Heineken a crescut in primul trimestru in Romania, iar la nivelul Europei Centrale si de Est a inregistrat un avans organic de 6,2%.
"Cresterea organica a volumului din Europa Centrala si de Est a fost sustinuta de un avans puternic in Rusia, comparativ cu primul trimestru din 2010, cand volumul a fost afectat de preturile mai ridicate si de cresterea taxelor. Volumul a crescut, de asemenea, in Belarus, Austria, Romania, Germania si Serbia", se arata intr-un comunicat al Heineken, scrie Mediafax.

Compania noteaza ca volumele s-au redus in Polonia si Grecia.

In Europa Centrala si de Est, volumul de bere comercializat a crescut de la 9,2 milioane de hectolitri in primele trei luni ale anului trecut la 9,8 milioane hectolitri in perioada analizata.

La nivel de grup, vanzarile au avansat in volum cu 34%, la 45,9 milioane hectolitri, si cu 6,7% in termeni organici. Veniturile au crescut cu 22% (avans organic de 3,6%), la 3,6 miliarde de euro. Profitul inainte de dobanzi si taxe a urcat, organic, cu 20%.

Anul trecut, volumul de bere livrat de Heineken Romania a crescut cu 6% fata de 2009, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 7%, la 1,124 miliarde lei in valoare bruta, respectiv 934 milioane lei net.

Heineken Romania are fabrici in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri