Compania de investitii 3TS Capital Partners va lansa un fond cu un capital de circa 30 de milioane de euro, pentru sustinerea firmelor mici si mijlocii din domeniul IT, media si telecom, un prim investitor in cadrul vehiculului fiind Fondul European de Investitii.
"Fondul European de Investitii va participa cu circa 70% din capitalul fondului, dar nu mai mult de 17,5 milioane de euro. Restul capitalului il vom atrage de la alti investitori de pe piata locala, inclusiv fonduri de pensii private, precum si unele banci regionale", a declarat Mihai Sfintescu (foto), partener si director de investitii al 3TS Capital Partners, arata Mediafax.

El a aratat ca fondul va investi in firme mici si mijlocii pentru a le ajuta sa-si dezvolte afacerile. Investitia intr-un proiect va fi de minim 150.000-200.000 de euro si poate ajunge la 1,5-2 milioane de euro.

"Suntem deja in discutii cu cinci firme pentru a investi in dezvoltarea acestora. Cu doua dintre ele suntem in discutii mai avansate, pentru o investitie de circa 1-2 milioane de euro fiecare", a spus Sfintescu.

Reprezentantul fondului a adaugat ca una dintre firmele in care noul vehicul va investi este Avangate, furnizor de solutii si servicii pentru distributia electronica de software, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu, la care 3TS Cisco Fund a preluat in luna februarie un pachet minoritar.

3TS contribuie cu un capital de patru milioane de euro la dezvoltarea Avangate, din care o parte vor fi asigurati din noul fond.
In ceea ce priveste investitorii din cadrul fondului, Sfintescu a mentionat ca deja este in negocieri avansate cu mai multe institutii financiare, respectiv banci locale si regionale.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii de investitii financiare din Europa Centrala si de Est si are birouri in Bucuresti, Budapesta, Praga, Viena si Varsovia. Investitorii din cadrul fondurilor 3TS, totalizand peste 200 milioane de euro, includ, printre altii 3i, Cisco, Sitra, BERD si KfW.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri