Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, estimeaza ca in acest an va consemna o cifra de afaceri de 3,42 miliarde de dolari, cu 22% mai mare fata de anul trecut, scrie Mediafax.
Compania mizeaza pe un profit operational de 29,89 milioane de dolari, comparativ cu un EBITDA negativ de 28,6 milioane dolari in 2010, se arata intr-un raport al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia si punctul de lucru Vega Ploiesti) a avut anul trecut afaceri de 2,8 miliarde dolari si o pierdere neta de 87,2 milioane de dolari.

Pentru acest an Romperol Rafinare a planificat prelucrarea a 4,17 milioane tone de titei. Bugetul pentru acest an al companiei a fost aprobat vineri in AGA.

Compania estimeaza vanzari de 2,3 milioane tone de poduse petroliere pe piata romaneasca si exporturi de 1,5 milioane tone in state precum Serbia, Grecia, Georgia, Bulgaria, Turcia, Liban, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite sau Republica Moldova.

Vanzarile totale de carburanti aferente segmentului de rafinare au totalizat anul trecut 2,34 milioane de tone.

Investitiile totale planificate de Rompetrol Rafinare pentru acest an se ridica la 216,18 milioane de dolari.
Actiunile companiei, listate la Bursa de Valori Bucuresti, au fost tranzactionate joi la pretul de 0,0544 lei/ unitate. La aceasta cotatie, capitalizarea Rompetrol Rafinare totalizeaza 1,32 miliarde de lei.
Grupul Rompetrol este controlat de compania KazMunaiGaz, detinuta de statul kazah.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri