Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) vrea sa obtina in acest an un profit net de 64 milioane dolari, fata de 50,4 milioane dolari (160 milioane lei) in 2010, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat vineri de actionari.

Cifra de afaceri este estimata sa creasca de la 571,6 milioane de dolari (1,8 miliarde de lei) la 728,9 milioane de dolari, informeaza Mediafax.

Totodata, Alro a bugetat investitii de 29,97 milioane dolari pentru acest an.

Tot in AGA de vineri, actionarii au fost de acord ca intregul profit de anul trecut sa fie distribuit sub forma de dividende. Astfel, compania va distribui dividende in valoare cumulata de 159,7 milioane lei, respectiv 0,223853348 lei pentru fiecare titlu, nivel cu 19% mai mare fata de anul precedent.

Profitul companiei a crescut in 2010 de doua fata de castigul din 2009, de 78,2 milioane lei, ca urmare a reducerii costurilor si cresterii pretului aluminiului.

Venituri totale sunt programate sa creasca de la 690,8 milioane de dolari (2,1 miliarde de lei) la 664,7 milioane de dolari, iar cheltuielile ar putea sa fie de 664,7 milioane dolari, de la 629,9 milioane de dolari anul trecut (1,99 miliarde de lei).

Indicatorii financiari au fost prezentati in moneda americana.

Actionarii au respins insa propunerea administratorilor privind extinderea numarului membrilor Consiliului de Administratie la sapte, fata de cinci membrii cati sunt in prezent.

Compania are un capital social de 356,8 milioane lei, divizat in 713,7 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei. Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, detine 84,18% din actiunile Alro, iar Fondul Proprietatea are 10,02% din titluri.

Actiunile Alro au inchis sesiunea de joi la un pret de 4,07 lei pe unitate, iar la aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 2,9 miliarde lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri