Enel Green Power (EGP), divizia de energie regenerabila a companiei utilitati Enel (Italia), a inceput lucrarile de constructie la un parc eolian cu o capacitate instalata de 70 MW, situat in localitatea Corugea din judetul Tulcea.

Noul parc eolian are 35 de turbine eoliene a cate 2 MW fiecare, iar la finalizare acesta va putea sa genereze 189 de milioane de kWh/an, o cantitate suficienta pentru acoperirea necesarului anual al unui numar de 70.000 de gospodarii, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

Enel mai detine in Romania alte doua parcuri eoliene, Salbatica I si Agighiol, cu o capacitate instalata de 64 MW. Parcul eolian din Agighiol a inceput sa produca energie in decembrie 2010, iar Salbatica - o luna mai tarziu.

"Enel Green Power construieste Salbatica II, care va avea o capacitate totala instalata de 70 MW si extinde capacitatea Salbatica I cu 40 MW. La finalizare, aceste parcuri vor creste de circa patru ori capacitatea instalata de energie eoliana in Romania", se arata in comunicat.

"Lucrarile de constructie in desfasurare la parcul eolian Corugea si la alte parcuri ne vor creste capacitatea instalata in Romania la 244 MW, confirmand strategia noastra de dezvoltare intr-o tara cu un potential ridicat pentru expansiunea energiei eoliene", a declarat Francesco Starace, directorul general executiv al EGP.

Enel va investi in Romania in perioada 2011-2015 aproximativ 800 milioane de euro, potrivit raportului financiar pe 2010 al grupului italian de utilitati, conform Mediafax.

Dintre sursele regenerabile, energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie de generare a electricitatii din Romania. La finele lui 2010, in Romania erau instalati in jur de 462 MW eolieni, in conditiile in care la sfarsit de 2009 numarul lor era de 14. Pana in 2015, in Romania ar putea fi instalati 3.600 MW eolieni.

Grupul Enel, prezent in Romania din 2005, este in acest moment cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajati si o retea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri