Compania petroliera australiana Key Petroleum a cumparat integral firma britanica Zeta Petroleum si subsidiara acesteia din Romania.Valoarea tranzactiei se ridica la 12,74 milioane dolari.

"Valoarea totala a tranzactiei a fost de 12,74 milioane de dolari, cu doua transe suplimentare ce urmeaza a fi platite in functie de atingerea unor tinte operationale. Achizitia ofera Key Petroleum accesul la zacaminte de gaze din Romania de pana la 1,65 miliarde de metri cubi si la zacaminte de petrol estimate intre 1 si 4 milioane de barili, precum si la resurse potentiale suplimentare de gaz natural estimate la 8,5 miliarde de metri cubi", anunta casa de avocatura Grigorescu Stefanica, care a asistat juridic firma australiana in tranzactie.

Echipa bpv Grigorescu Stefanica a fost formata din opt avocati si condusa de catre avocatul coordonator Catalin Grigorescu (foto). Fuziunile si achizitiile au o pondere de peste 30% in practica globala a casei de avocatura.

Key Petroleum are operatiuni in Australia, Marea Britanie, Italia, Suriname si Tanzania si este listata la Australia Securities Exchange.

Zeta Petroleum detine concesiunea asupra zacamantului Bobocu din 2007. O prima evaluare realizata in 2008 a aratat existenta unor rezerve probabile de gaze de circa 1,7 miliarde metri cubi, din care au fost extrase pana anul trecut 935 mililoane metri cubi.

Compania mai detine si concesiunea zacamantului Jimbolia, la 40 kilometri de Timisoara, unde estimeaza rezerve cuprinse intre 1,5 si 6 milioane barili echivalent petrol.

Zacamantul de la Jimbolia este explorat de Zeta Petroleum in parteneriat cu producatorul de echipamente petru industria de petrol si gaze Armax Gaz (ARAX).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Altex redeschide magazinul din Plaza România după un proces de modernizare
Setari Cookie-uri