Compania de Transport Feroviar Bucuresti a cerut insolventa

Compania de Transport Feroviar (CTF) Bucuresti a solicitat luni insolventa la Tribunalul Bucuresti, termenul pentru judecarea dosarului fiind vineri, 6 mai, potrivit Mediafax.


In 2009 CTF Bucuresti a avut o cifra de afaceri de 75,07 milioane lei si pierderi de 19,31 milioane lei. Numarul mediu de salariati era de 1.032 de persoane.

Totodata, firma a inregistrat in 2009 datorii de 139,06 milioane lei si creante de 42,56 milioane lei.

Firma este detinuta in proportie de 99,35% de o companie inregistrata in Statele Unite ale Americii, Econo Pacific LLC, si in proportie de 0,65% de o persoana fizica, Gheorghe Talpescu.

Econo Pacific a intrat in actionariatul CTF Bucuresti in 2008 prin achizitia unui pachet de 81,78% din actiuni. Anterior tranzactiei, CTF era detinuta de trei persoane fizice, respectiv Stefan Movila, Luisa Movila si Daniela Movila, si de trei firme (Regaris Prompt, Constructii Feroviare Bucuresti si Umerva).

Compania de Transport Feroviar a fost infiintata in 1998. Firma efectueaza servicii de transport feroviar de marfa, reparatii de vagoane si de locomotive, constructii si reparatii de cai ferate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri