Cele doua companii preluate au realizat impreuna in ultimii trei ani vanzari anuale brute de aproximativ 200 de milioane de dolari si un profit EBITDA mediu (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) de opt milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al Agrium.

CerealToscana si Agroport au capacitati de stocare pentru 90.000 de tone de produse, cu active de distributie la Livorno si Ravenna, in Italia, iar in Romania in regiunea Dunarii.

Cele doua companii vand anual 400.000 de tone de fertilizatori.

"Achizitia completeaza operatiunile Agrium in Europa, in domeniul fertilizatorilor, prin extinderea semnificativa in Italia si intrarea pe piata agricola din Romania, aflata in dezvoltare", a delcarat presedintele si directorul general al Agrium, Mike Wilson.

Citeste si:

Incluzand aceasta achizitie, Agrium Europe detine sau inchiriaza unitati de stocare a 400.000 de tone de produse lichide si solide in Europa si anticipeaza vanzari anuale de 2,8 milioane tone de nutrienti.

Agrium, listata la bursa din Toronto, este un furnizor important de produse si servicii agricole in America de Nord, America de Sud si Australia.
Agroport a fost inregistrata in Galati, in 1996, iar obiectul principal de activitate este comertul cu ridicata al produselor chimice.

Actionarii Agroport sunt Cereal Toscana din Italia, care detine 68,76% din actiuni, si compania romaneasca Trans Europa Management, cu o participatie de 31,23%.