Un roman din cinci foloseste serviciile private de sanatate, in special datorita conditiilor civilizate si a curateniei din clinicile private, arata cel mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife.
Astfel, peste 70% din locuitorii din mediul urban prefera sa mearga in sistemul privat pentru calitatea mai buna a serviciilor oferite. Printre celelalte argumente mentionate de romanii care opteaza pentru clinicile private se mai numara atitudinea personalului medical (43,1%), timpul scurt de asteptare (39,2%), aparatura performanta (34,2%), profesionalismul cadrelor medicale (30,1%), dar si absenta platilor informale (29,3%).

Topul celor mai accesate servicii medicale private include recoltarea unor analize de laborator, oftalmologie si ginecologie, imagistica, cardiologie, medicina muncii, dermatologie si gastroenterologie.

Conform aceluiasi studiu, 61% dintre persoanele intervievate isi efectueaza analizele medicale o data sau chiar de cateva ori pe an, in timp ce 19% dintre romani apeleaza la analizele de laborator o data la 2-3 ani, iar 10% mai rar de o data la 5 ani.

“Zona serviciilor private spitalicesti va creste substantial in perioada urmatoare, MedLife avand deja un plan accelerat de extindere pe acest segment”, sustine Mihail Marcu, presedinte MedLife.

Comparativ cu 2010, numarul persoanelor care merg la medic doar o data pe an s-a mentinut relativ constant, de la 20% anul trecut, la 22,6% anul acesta. Pe de alta parte, numarul celor care au declarat ca nu merg deloc la medic a scazut semnificativ de la 13% in 2010, la 3% in 2011. Numarul celor care merg la medic de mai multe ori in decursul unui an a crescut cu aproximativ 15% comparativ cu 2010.

Sondajul a fost realizat in perioada 8 - 19 aprilie 2011, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane, si a evidentiat preferintele romanilor in ceea ce priveste accesarea serviciilor medicale private.

Cititi si Directorii medicali: Cine sunt "sefii din umbra" ai marilor clinici private

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri