Astfel, peste 70% din locuitorii din mediul urban prefera sa mearga in sistemul privat pentru calitatea mai buna a serviciilor oferite. Printre celelalte argumente mentionate de romanii care opteaza pentru clinicile private se mai numara atitudinea personalului medical (43,1%), timpul scurt de asteptare (39,2%), aparatura performanta (34,2%), profesionalismul cadrelor medicale (30,1%), dar si absenta platilor informale (29,3%).

Topul celor mai accesate servicii medicale private include recoltarea unor analize de laborator, oftalmologie si ginecologie, imagistica, cardiologie, medicina muncii, dermatologie si gastroenterologie.

Conform aceluiasi studiu, 61% dintre persoanele intervievate isi efectueaza analizele medicale o data sau chiar de cateva ori pe an, in timp ce 19% dintre romani apeleaza la analizele de laborator o data la 2-3 ani, iar 10% mai rar de o data la 5 ani.

“Zona serviciilor private spitalicesti va creste substantial in perioada urmatoare, MedLife avand deja un plan accelerat de extindere pe acest segment”, sustine Mihail Marcu, presedinte MedLife.

Citeste si:

Comparativ cu 2010, numarul persoanelor care merg la medic doar o data pe an s-a mentinut relativ constant, de la 20% anul trecut, la 22,6% anul acesta. Pe de alta parte, numarul celor care au declarat ca nu merg deloc la medic a scazut semnificativ de la 13% in 2010, la 3% in 2011. Numarul celor care merg la medic de mai multe ori in decursul unui an a crescut cu aproximativ 15% comparativ cu 2010.

Sondajul a fost realizat in perioada 8 - 19 aprilie 2011, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane, si a evidentiat preferintele romanilor in ceea ce priveste accesarea serviciilor medicale private.

Cititi si Directorii medicali: Cine sunt "sefii din umbra" ai marilor clinici private