Fondul de investitii Enterprise Investors a investit doua milioane de euro in producatorul de materiale de constructii Macon Deva.
"Dupa o perioada de scadere abrupta a pietei materialelor de constructii, ne asteptam ca acest an sa fie caracterizat prin stabilitate, depasind rezultatele anului 2010. Macon Deva a reusit sa depaseasca momentele dificile si pregateste in acest an o serie de masuri menite sa imbunatateasca performantele operationale ale companiei si sa scada costurile. Vom utiliza capitalul injectat de actionarul nostru pentru achizitionarea de utilaje noi destinate imbunatatirii productiei si scaderii costurilor", a declarat Marius Marin (foto), CEO la Macon Deva.

Marin anunta recent ca grupul va suporta investitii de 15 milioane de euro in perioada 2011 - 2015.

Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est (ECE), a achizitionat Macon Deva in 2006, iar pana in prezent, grupul a suport investitii totale de peste 90 de milioane de euro. Pana in prezent, fondurile administrate de Enterprise Investors au investit un total de 1,4 miliarde euro in 122 de companii din diverse sectoare economice in ECE si au vandut 93 companii, generand venituri totale de 1,6 miliarde euro.

Din grupul Macon fac parte societatile Macon SRL (producator de BCA), Simcor Var (producator de var), Simbeton (producator de stalpi pentru linii electrice aeriene si elemente prefabricate din beton pentru poduri si podete) si Simterac (producator de teracota).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri