Eliminarea subventiei la energia termica, decisa de Guvern dupa ultimele discutii cu FMI, va genera o crestere a debransarilor de la sistemul centralizat si o majorare a vanzarilor de centrale termice, in unele orase, de peste 30% in acest an, estimeaza compania Ariston Thermo Romania.
Guvernul s-a angajat in ultimele discutii cu FMI sa elimine subventia la energia termica in perioada imediat urmatoare, astfel ca factura populatiei pentru incalzire si apa calda ar putea creste cu pana la 60% pana la finele anului, in functie de capacitatea primarilor de a acoperi diferenta din surse proprii, scrie Mediafax. Subventia pentru producerea energiei termice este acordata in prezent atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale.

"Estimam ca eliminarea subventiei din partea Guvernului va atrage dupa sine dorinta cat mai mare a populatiei de independenta si eficientizare a costurilor si implicit o crestere a pietei de centrale termice de apartament posibil chiar mai mare decat am preconizat initial. La inceputul acestui an estimam o crestere in 2011 de 30% a pietei de centrale termice comparativ cu 2010, la aproximativ 180.000 de unitati, mare parte dintre cele achizitionate de cei care se vor debransa. In functie de ce procent din subventie vor putea sustine primariile locare, suntem de parere ca piata ar putea raporta in anumite orase un avans mai mare de 30%", a declarat intr-un comunicat Catalin Draguleanu, director de vanzari al Ariston Thermo Romania.

Reprezentantul companiei sustine ca este posibil ca tot mai multe primarii sa nu aiba bugete suficiente pentru a acoperi nici macar cota proprie de subventie. "Inca din aceasta iarna s-a observat acest lucru. In ciuda faptului ca oficial Guvernul a sustinut cota sa din subventie, costul real facturat catre populatie a crescut in anumite orase si pana la aproximativ 60%. Spre exemplu, in Timisoara costurile incalzirii au crescut cu 40%, in Ploiesti si Braila cu 58%, la Galati cu aproximativ 20%, iar la Craiova cu peste 15%", a spus Draguleanu.

El cere autoritatilor ca legislatia si procedurile necesare debransarii sa fie mai transparente si mai rapide.

Compania Ariston Thermo Romania este controlata de Ariston Thermo Group din Italia, specializat in productia si furnizarea de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri