Un partener de calibru si cu experienta in domeniu este cea mai buna variant pentru un business care isi doreste sa creasca, sustine Alin Veteleanu, presedintele Vector Business Consulting, la conferinta M&A Outlook 2011.
Veteleanu povesteste ca afacerea in IT, un domeniu de care este pasionat, a testat mai multe strategii, de la noi produse, pana la extinderea pe alte piete, in incercarea de a creste cu pasi marunti.

“Luam in calcul posibilitatea unui exit. Se spune ca daca stai mai mult de 5 ani intr-o firma s-ar putea sa ramani definitiv in ea. Este drept ca suntem atasati de afacerea noastra, dar daca vreo sa crestem trebuie sa ne gandim serios sa avem un partener strategic, sa lasam garda jos si ne construim o poveste de success”, a explicat Veteleanu.

Antreprenorul spune ca isi doreste sa se alieze cu parteneri puternici, fie un investitor strategic care sa inteleaga foarte bine afacerea sis a aiba idei de crestere, fie cu un fond de private equity, fie cu un investitor privat foarte puternic.

In opinia sa, variant investitorului strategic este “de preferat”, deoarece acesta poate contribui foarte active la dezvoltarea strategiei ulterioare. “El vine din industrie, poate ajuta la cresterea exponential a business-ului si este mult mai flexibil in a investi in companie. In cazul fondurilor de private equity, principalul handicap este agresivitatea in rezultate. Este, intr-adevar, o arta a compromisului imediat dupa vanzare, dar nu intotdeauna se ajunge la profitul estimat”, a mai spus antreprenorul.

El a mentionat si investitori privati, oameni cu resurse importante, care au facut exit-uri (precum Marius Ghenea sau Dinu Patriciu) si care sunt interesati de un business in crestere in care sa isi plaseze banii.

In final, in ciuda diferentelor de percetie vizavi de evaluari, preturi, asteptari, Veleteanu recomanda anreprenorilor sa faca si compromisuri, sa mearga mai departe daca vor sa isi creasca business-ul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri