Oil Terminal Constanta (OIL) a renuntat la reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana, dar va disponibiliza o parte din cei peste 1.100 de angajati, in semestrul al doilea.
"Incepand cu semestrul al doilea, patronatul va trece la un program de restructurare prin disponibilizarea unui numar de salariati, in vederea indeplinirii indicatorilor economico-financiari prevazuti pentru anul 2011, program elaborat la solicitarea sindicatului si impreuna cu acesta", se arata intr-un raport al Oil Terminal transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conform Mediafax.

La inceputul lunii mai Consiliul de Administratie (CA) al companiei a aprobat reducerea programului de lucru de la cinci zile la patru zile pe saptamana, cu scaderea corespunzatoare a salariilor, pentru a asigura conditiile necesare realizarii indicatorilor prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli pentru primul semestru din acest an.

La 9 mai CA a decis anularea acestei masuri.

Compania mizeaza pentru acest an pe obtinerea unui profit de 3,14 milioane lei, in scadere usoara fata de castigul brut de anul trecut, de 3,6 milioane lei, pe afaceri usor mai mari, de 132,99 milioane lei, de la 132,25 milioane lei.

Compania este specializata in prestari de servicii privind primirea, depozitarea, conditionarea si expedierea titeiului, a pacurii si a altor materii prime lichide pentru import, export si tranzit.

Ministerul Economiei detine 59,62% din capitalul Oil Terminal. Fondul Proprietatea are o participatie de 10% din titluri, iar diferenta de 30,37% apartine altor actionari.

Titlurile Oil Terminal se tranzactioneaza miercuri la BVB la pretul de 0,2168 lei pe unitate, in urcare cu 0,14%. Compania are o capitalizare de 126 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri