Compania va contrui in zona Tulcea un parc eolian cu o capacitate de 45 MW, folosing turbine de inalta eficienta fabricate in Canada, se arata intr-un comunicat al GCD, scrioe Mediafax.

Proiectul, care va fi detinut in totalitate de Groupe Concorde, are o valoare de 90 de milioane de euro (127 milioane dolari), iar acordurile de achizitie a electricitatii produse sunt deja semnate.

In plus, compania negociaza in prezent cu un grup din Grecia achizitia altui proiect, cu o capacitate de 120 MW, in aceeasi regiune.

Dupa finalizarea negocierilor, Enel va incheia cu GCD un contract de cumparare a energiei, potrivit sursei citate.

GCD va detine si acest proiect in proportie de 100%, a carui valoare va fi de 260 de milioane de euro (367 milioane dolari).

Astfel, cele doua faze ale proiectului eolian vor avea o valoare cumulata de 350 milioane de euro (494 milioane dolari).

Citeste si:

In cazul celui de-al doilea proiect, de constructie a unui lant de centre ecologice de asistenta sociala, GCD a primit asigurari din partea autoritatilor romane ca pana la 1 iunie va fi semnat contractul.

Valoarea totala a contractului este de 220 de milioane de euro (310,5 milioane dolari), iar GCD anticipeaza o marja de profit de pana la 40%.

Toate aceste proiecte vor fi subventionate si sustinute de guvern si Uniunea Europeana.

Directorul general si presedintele Groupe Concorde Development, Alex Taranu, a declarat ca aceste contracte sunt rezultatul "a trei ani de investitii si negocieri".

Groupe Concorde Developments desfasoara operatiuni in Europa din 2005, iar in Statele Unite din 2007.