In perioada analizata, Rombat a inregistrat o cifra de afaceri de peste 77 de milioane de lei (peste 18 milioane de euro), cu 18,8% mai mare decat rezultatul din primul trimestru al anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

De asemenea, in volum, vanzarile au depasit 550.000 de unitati.

"Compania continua astfel tendinta crescatoare inregistrata in 2010, cand vanzarea pe piata romaneasca de after-market (baterii noi pentru masini aflate in circulatie) a crescut cu 32,8%, ceea ce a dus cota de piata a Rombat pe acest segment la aproape 54%. O crestere accentuata s-a inregistrat si pe segmentul bateriilor moto si UPS – 57% fata de 2009", se arata in comunicat.

Vanzarile companiei bistritene au crescut anul trecut pe toate segmentele, iar livrarile au depasit 2,1 milioane de baterii auto.

Pentru 2011, Rombat si-a stabilit ca tinta vanzarea a 2,26 milioane de acumulatori auto.

Citeste si:

Compania are sediul la Bistrita si detine noua centre logistice: doua la Bucuresti si cate unul la Braila, Brasov, Craiova, Deva, Iasi, Oradea si Ramnicu Valcea.

Rombat, care are o cota de piata de 65% in Romania, potrivit datelor proprii, exporta 54% din productie, in principal pe piata franceza.

Compania are o capacitate de productie anuala de 2,3 milioane de baterii si 675 de angajati.

Actionarul majoritar al companiei este firma Rombat Invest Bistrita, cu o detinere de 58,16% din titluri. Rombat Invest Bistrita este controlata de 50 de persoane fizice, cele mai mari detineri avand Dorel Goia (29,54%) si Ioan Repede, acesta fiind si presedintele Consiliului de Administratie al Rombat (8,03%).