S-a indragostit de domeniul medical in adolescenta atunci cand s-a inrolat in armata americana in cadrul fortelor speciale. A vazut atunci cum se amputeaza membre si a salvat oameni de pe munte ori de la inec, avansand pana la gradul de comandant locotenent. Acum, Steve Warner a venit in Romania ca director general al filialei locale a gigantului farmaceutic MSD.
Cand a decis sa treaca in rezerva, Steve Warner (46 ani) s-a orientat la mijlocul anilor ‘90 spre farmaceutice, industrie in care avea sa activeze in domeniul cercetarii, apoi al finantelor si intr-un final, al vanzarilor. Prima zi de mai l-a adus, direct din Asia, la Bucuresti, unde va petrece urmatorii ani ca director general al MSD Romania.

Nu am ezitat nicio secunda sa vin in Romania (…) Toti expatii care au mai fost in Romania mi-au spus ca imi va placea mult aici”, spune Steve Warner (foto), intr-o prima intalnire cu presa locala de la numirea sa in functie, la inceputul acestei luni.

Americanul si-a petrecut ultimii sapte ani tot in cadrul MSD, dar in filialele din Tailanda si Coreea de Sud, de unde a venit la Bucuresti in locul slovenei Agata Jakoncic, promovata in pozitia de director regional al grupului pentru zona Balcanilor.

A venit prima data in Romania in aprilie, iar drumul de la aeroportul Otopeni catre camera de hotel i-a dat impresia de oras “verde”, mai relaxat si linistit in comparatie cu agitatul Seul.

Americanul povesteste ca vine dintr-o piata farmaceutica dinamica, inovativa, cu o valoare de circa 10 miliarde de dolari, de peste trei ori mai mare decat cea romaneasca, si cu un ritm de crestere de 15%, similar cu cel inregistrat pe plan local (avans de 19% in 2010 fata de 2009, pana la 2,2 miliarde de euro).

Precaut in declaratii, data fiind recenta sa numire, Steve Warner spune ca a invatat deja despre piata farma locala ca este intr-o continua schimbare.

“Ar fi placut sa devenim numarul al doilea pe piata farma romaneasca, pentru ca si la nivel global suntem pe locul secund. Cheia cresterii in ierarhie este portofoliul de produse. Vrem sa aducem noi medicamente, dar ele sunt prinse in sistem”, explica Warner.

Cu alte cuvinte, in conditiile in care lista cu medicamentele compensate nu a mai fost actualizata din iulie 2008, companiile farmaceutice nu au putut aduce pe piata produse noi.

“Daca se va deschide lista, va fi o evolutie progresiva si chiar si asa exista riscul sa nu fim numarul doi in piata”, a mai precizat Warner.

In perioada de acomodare, Warner se va axa pe cunoasterea pietei si a echipei de 200 de angajati ai MSD in Romania, despre care spune ca are o buna reputatie la nivel european in privinta managementului talentelor si al resurselor umane in general.

In Canada si in Statele Unite ale Americii, grupul MSD se numeste Merck & Co.

Merck&Co (inclusiv Schering Plough) se afla pe locul al saptelea in topul companiilor farmaceutice romanesti, cu vanzari de 448,4 milioane lei raportate in 2010 si o cota de piata de 4,7%, potrivit firmei de cercetare si studii de piata Cegedim.

Citeste si:

Agata Jakoncic pleaca de la conducerea MSD Romania pentru o pozitie la nivel regional


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri