Cat costa un mester independent pentru montarea gresiei si faiantei: 1.300 de lei

Costurile montajului integral cu gresie si faianta al unei locuinte (baie, bucatarie si hol) porneste de la 1.300 de lei, in cazul montatorilor independenti, si de la 1.500 de lei pentru firmele de profil, arata un studiu realizat de producatorul de placi ceramice Lasselsberger Romania.

Pentru placarea cu gresie si faianta a locuintei, romanii pot alege dintr-un numar de circa 40.000 de montatori independenti si aproximativ 12.000 de companii de profil, arata analiza citata.

“Din punct de vedere numeric, numarul montatorilor este cel putin egal cu cererea de pe piata, tinand cont ca acestia nu au lucrari chiar in fiecare zi. Aceeasi situatie o intalnim si in cazul firmelor de profil, avand in vedere ca acestea sunt de cele mai multe ori divizii ale companiilor ce activeaza in sectorul constructiilor”, spune Eduard Macarescu, director de operatiuni al companiei

10.000 dintre montatori sunt ocazionali si au la baza o alta meserie.

In acelasi timp, romanii se declara multumiti de doar o treime dintre lucrari. Situatia se schimba in cazul companiilor de profil, unde 75% dintre clienti apreciaza lucrarile efectuate.

Cercetarea companiei mai arata ca circa 65% dintre romani apeleaza la un montator independent atunci cand decid sa isi decoreze locuinta cu gresie si faianta, in timp ce aproximativ 35% realizeaza lucrarile cu o companie specializata.

“Decizia de a apela fie la un montator, fie la o companie, este luata in special in functie de bugetul alocat amenajarii locuintei precum si in functie de gradul de informare al beneficiarului. De cele mai multe ori, consumatorii apeleaza la recomandarile oferite de familie, prieteni, colegi sau la anunturile de mica publicitate”, mai spune Macarescu.

Grupul austriac Lasselsberger este cel mai mare producator de placi ceramice din Romania, unde este prezent prin companiile Lasselsberger SA si Sanex Cluj-Napoca, reunite sub denumirea de Lasselsberger Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un mare retailer reciclează produsele de îngrijire personală și a locuinței
Setari Cookie-uri