Agentia a scos ratingul de sub supravegherea cu implicatii negative, in care a fost plasat in septembrie, se arata intr-un comunicat al Fitch, preluat de Mediafax.

Perspectiva ratingului Rompetrol este negativa.

Masura reflecta reducerea riscurilor pe termen scurt de retrogradare a ratingului grupului Rompetrol, determinate de litigiile cu guvernul Romaniei referitoare la conversia in actiuni, din septembrie anul trecut, a unor obligatiuni de 516 milioane de euro (648 milioane dolari) ale principalei subsidiare a grupului, Rompetrol Rafinare.

Grupul Rompetrol a fost plasat sub supraveghere, cu implicatii negative, in anticiparea unui impact negativ al deciziei Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF) de a impune un sechestru asiguratoriu pe unele active ale Rompetrol Rafinare.

Citeste si:

Masura, cuplata cu presiunile sporite ale guvernului asupra grupului Rompetrol, a creat asteptari negative asupra ratingului inaintea conversiei de obligatiuni din septembrie anul trecut.

Guvernul a contestat planul grupului de a converti obligatiunile in actiuni, in locul rascumpararii obligatiunilor de la stat (singurul detinator al obligatiunilor).