El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Dalkia are de recuperat de la autoritati zece milioane de lei, reprezentand subventii pentru gigacaloria furnizata in Ploiesti, scrie Mediafax.

Dalkia Termo Prahova a anuntat marti ca de cand a preluat sistemul de termoficare centralizat din Ploiesti, in 2004, pana anul trecut a realizat investitii de 86 milioane lei, din care peste 30% pentru imbunatatirea performantei tehnice si 29% pentru securitatea personalului si a instalatiilor.

Reprezentantii Dalkia Termo Prahova au declarat ca, pana in luna octombrie a acestui an, vor derula o campanie "din usa in usa", pentru a promova masuri prin care vor putea fi realizate economii la facturile de energie termica si electrica. Campania vizeaza circa 6.000 de apartamente.

"Le vom explica oamenilor cum sa utilizeze eficient energia termica. Pretul platit pentru gigacalorie e unul bun, dar trebuie controlata cantitatea consumata", a afirmat Humbert.

Citeste si:

In prezent, tariful nesubventionat de vanzare al unei gigacalorii la Ploiesti este de 244,33 lei, cu TVA, iar tariful mediu la nivel national este de 322,49 lei. Tariful mediu platit de populatie pentru o gigacalorie la nivel natioanl este de 185,15 lei, iar la Ploiesti pretul unei gigacalorii este de 139,92 lei, conform datelor prezentate de Dalkia.

Compania face parte din Dalkia International, divizia de energie a grupului francez Veolia Environnement. La nivel mondial, Dalkia are filiale in 42 tari si peste 53.450 angajati, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 7,6 miliarde euro.

Veolia detine si compania Apa Nova, care administreaza serviciile de apa si canalizare din Bucuresti.