Compania elena Fourlis a incheiat un parteneriat cu retailerul britanic de imbracaminte New Look privind drepturile de franciza pentru Romania si vizeaza dezvoltarea unei retele de aproximativ 20 de magazine in urmatorii 5-8 ani pe piata romaneasca, scrie Mediafax.
Totodata, Fourlis a obtinut si drepturile de franciza pentru Bulgaria, unde vrea sa deschida in acelasi interval cinci magazine.

Fourlis este activ in Romania prin importatorul si distribuitorul de produse electronice si electrocasnice Genco Trade si magazinele Intersport pentru care detine, de asemenea, franciza.

Prin obtinerea francizei New Look pentru Romania si Bulgaria, Fourlis vizeaza intrarea pe un nou segment de retail, cel de imbracaminte si accesorii, se arata intr-un comunicat al Fourlis.

New Look are peste 1.000 de magazine in Marea Britanie, Irlanda, Ucraina, Malta, Polonia si alte state europene, respectiv Orientul Mijlociu, Singapore sau Rusia.

Profitul net al Fourlis a scazut de la 5,6 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 400.000 de euro in primele trei luni ale acestui an.

Vanzarile au scazut cu 41%, de la 162 milioane de euro la 95,8 milioane de euro. Rezultatele din primul trimestru al anului trecut includ si veniturile inregistrate din distributia de produse Samsung in Romania si Grecia. Parteneriatul Fourlis cu Samsung a fost terminat, prin acord comun, anul trecut.

Fourlis a anuntat in decembrie ca va investi 150 milioane euro in urmatorii ani pentru extinderea operatiunilor din Grecia, Cipru, Romania si Bulgaria. Fourlis detine franciza de retail Intersport, dar si franciza Ikea pentru Grecia, Cipru si Bulgaria. In Grecia si Cipru, programul de investitii vizeaza dezvoltarea retelei de magazine Ikea.

Compania elena a intrat pe piata romaneasca in 1996, prin intermediul Genco Trade, importator si distribuitor exclusiv al produselor Samsung in Romania pana in iunie 2010. Din iulie, singurul scop al Genco este de a implementa extinderea in Romania a retelei de magazine Intersport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri