“Pentru anul in curs, Deutek si-a propus o majorare de minim 5% a cifrei de afaceri, bazandu-se pe un castig de cota de piata in Romania si cresterea businessului de export in tari precum Republica Moldova si Ucraina”, au declarat reprezentantii companiei.

Producatorul de lacuri si vopsele a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, similara celei din 2009. Aproximativ 80% din business a fost generat de vanzarile de vopsea, iar restul din comercializarea de adezivi si gleturi.

“Piata lacurilor si vopselelor decorative a scazut accelerat in ultimii 3 ani, cu un procent mediu de 20% anual, situandu-se in prezent la o valoare sub 130 de milioane de euro, fata de anul 2008, cand se atinsese pragul de 230 de milioane de euro. In acelasi timp, costurile materiilor prime s-au majorat cu 20% anual”, au precizat reprezentantii companiei

Deutek estimeaza ca piata lacurilor si vopselelor va ajunge la un nivel similar celui din 2008, in cazul in care economia si piata constructiilor vor intra din nou pe un trend ascendent, abia dupa anul 2014.

Citeste si:

Reprezentantii producatorului de lacuri si vopsele sunt de parere ca preturile de vanzare pentru vopsele vor consemna “o majorare consistente”, din cauza avansului costurilor cu materiile prime. Potrivit companiei, costurile materiilor prime provenite din import s-au majorat drastic in ultimii doi ani, inregistrand cresteri generalizate de peste 35%, care au afectat toti producatorii de profil.

Deutek va majorarea preturile de vanzare cu 5-10% de la 1 iulie, dupa ce, la 1 aprilie, toate preturile au crescut cu 5%.

Compania concureaza pe piata de profil cu producatori precum Fabryo Corporation, Policolor, Kober, Drukfarben sau Daw Benta Romania