Holcim Romania (foto) a obtinut anul trecut rezultate bune atat in privinta performantelor financiare, cat si a celor operationale, in 2006 estimandu-se o crestere a vanzarilor cu circa 6%, in concordata cu evolutia pietei cimentului, a anuntat directorul general Markus Wirth. Cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 14%, pana la 166 milioane euro, fata de nivelul de 527 milioane euro raportat in 2004, potrivit datelor preliminare ale companiei. Toate aceste date ii ofera grupului o cota de piata de circa 30% in furnizarea de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris).

Pentru 2006 estimam o crestere a pietei cimentului cu 5-6%, iar Holcim va putea urma aceasta crestere prin vanzarile companiei, a precizat Wirth. El considera ca majorarea volumului de ciment consumat de piata romaneasca in 2006 va fi inferiora celei raportate anul trecut, de 8-10%, cand conditiile meteo au permis executarea de lucrari pana spre finalul anului. Holcim a investit anul trecut peste 34 milioane euro, iar proiectele companiei vor fi finantate in acest an cu fonduri de circa 70 milioane euro. Dintre acestea, 2 milioane de euro vor fi utilizate pentru dezvoltarea de noi produse, a mai mentionat directorul grupului.

De la venirea sa in Romania, in anul 1997, compania a investit in total 334 milioane euro in achizitii, modernizari, masuri pentru protectia mediului si dezvoltarea afacerii, au declarat sefii companiei. Pentru urmatorii patru ani, grupul elvetian si-a propus sa faca investitii totale de peste 160 de milioane de euro. Principalul proiect se refera la extinderea si modernizarea fabricii de ciment de la Campulung Muscel activitate ce va necesita investitii de circa 105 milioane euro, dar care ar permite o suplimentare a capacitatii de productie a cimentului cu 500.000 de tone. Va fi cea mai mare unitate de producere a cimentului gri din Romania, a mai spus Markus Wirth.

Holcim detine in prezent unitati de productie a cimentului gri cu o capacitate instalata de 2,5 milioane tone, in conditiile in care, potrivit estimarilor oficialilor grupului, piata romaneasca a consumat anul trecut intre 5 si 6 milioane de tone de ciment. Wirth a afirmat ca grupul nu a decis sa majoreze preturile practicate, dar eventualele cresteri ale tarifelor la utilitati, mai ales cele la energie electrica, vor influenta costurile de productie si implicit, preturile catre consumatorul final.

Grupul elvetian este, atat pe plan international, cat si pe piata romaneasca, unul dintre principalii producatori de ciment, alaturi de Lafarge - Franta si HeidelbergCement - Germania Compania este prezenta in peste 70 de state, cu 60.000 de angajati, operand mai mult de 130 de fabrici de ciment si 750 de statii de betoane. In Romania, Holcim are unitati de productie a cimentului la Campulung Muscel, Alesd si Turda, 14 statii ecologice de betoane si patru unitati de agregate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri