Grupul francez Union Investitii a anuntat, ieri, ca va demara, in luna mai, la Galati, constructia celui de-al doilea Euromall din Romania, o investitie de peste 40 milioane euro, care va crea circa 3.000 locuri de munca. Primul Euromall, care va fi inaugurat la inceputul anului viitor, se construieste la Pitesti, unde francezii au investit 32 milioane euro. Galatenii isi vor putea face cumparaturile la Euromall din noiembrie 2007.

Mall-ul de pe Dunare va avea o suprafata construita de 50.000 de metri patrati repartizata pe cinci nivele, din care 24.000 de metri patrati reprezinta suprafata inchiriabila. Centrul comercial de la Galati (foto) va include un supermarket de 2.500 de metri patrati, in jur de 220 de magazine, o farmacie de 500 de metri patrati, restaurante, cafenele si un etaj intreg destinat zonei de distractie.

Aceasta va cuprinde sapte sali de cinema, bowling, cazino, sala de biliard si va fi deschisa, ca si farmacia, 24 de ore din 24, avand acces separat. In afara spatiului comercial, complexul va avea la etajul superior un spatiu de birouri de clasa A de 4.000 de metri patrati. Chiria perceputa pentru spatiile comerciale se situeaza intre 20 euro pe metru patrat pentru spatiile foarte mari si 70 euro pe metru patrat pentru magazinele mai mici, de 50-60 de metri patrati, potrivit lui Mosche Turgeman, seful de marketing a Euromall Galati.

Pentru primul an de activitate al complexului comercial din Galati, investitorii mizeaza pe o cifra de afaceri de aproximativ cinci milioane euro. Grupul francez si-a propus sa deschida in tara noastra cate doua Euromall-uri pe an, in orasele cu peste 200.000 de locuitori. Union Investitii este o companie de investitii cu capital francez, fondata de un grup de investitori care detin un lant de 27 de complexuri comerciale in Franta, cu o cifra de afaceri de peste 125 milioane euro in 2004. Complexurile comerciale construite in Romania sunt primele in afara hexagonului.