Amgen si-a infiintat filiala din Romania la inceput de 2010, avandu-l ca director general pe Regis Lhomme, fost sef al Pfizer Romania timp de 6 ani.

La nivel global, cifra de afaceri a Amgen a fost de 15 miliarde de dolari. Anual, compania investeste in cercetare 2,7 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat de presa.

Compania a primit, de curand, aviz favorabil din partea Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman si a Agentiei Europene a Medicamentului pentru punerea pe piata a Xgeva, un tratament folosit in prevenirea afectiunilor sistemului osos la adultii cu cancer. Medicamentul a fost dezvoltat pe parcursul a 15 ani.

Citeste si:

Odata cu aprobarea Comisiei Europene, noul medicament va ajunge in toate statele membre ale Uniunii Europene. Metastazele osoase apar la peste 1,5 milioane de pacienti cu cancer din lume si se asociaza cel mai adesea cu cancerul de prostata, de plaman si de san.

Pe piata romaneasca, Amgen comercializeaza un portofoliu de medicamente din domeniul oncologiei, nefrologiei si osteoporozei. Piata medicamentelor impotriva metastazelor osoase s-a cifrat, anul trecut, la 18,3 milioane de dolari.

Sursa foto: www.amgen.ro.