Planul de reorganizare, depus la un an de la intrarea in insolventa, se va desfasura pe o perioada de 19 luni si prevede continuarea activitatii, avand ca scop transformarea companiei intr-o societate solvabila.

In prezent, Diverta opereaza 47 de magazine, in 32 de orase, cu o suprafata de retail de 19.500 mp si cu 375 de angajati.

Diverta a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru anul acesta 19 milioane de euro.

Avand in vedere limitarile pe fluxul de cash pe care il va genera societatea pe durata planului, Diverta isi propune achitarea creditorilor garantati, a datoriilor catre bugetul de stat, partial a datoriilor catre salariati, precum si conversia datoriilor in actiuni pentru creditorii chirografari speciali.

Citeste si:

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii de pe piata locala, si a fost fondat in 1990.

Din grupul RTC fac parte Diverta (lant de retail de carte), Rafar (fashion si hospitality), Proffice (distributie birotica si papetarie), TCE (transport si logistica), Sistec (IT), Flaro (productie articole pentru industria auto, electronica si electrotehnica, articole de birou si articole scolare), Rimobi (imobiliare si constructii) si Q Power (energie).

Cititi si Drumul Diverta prin insolventa