Procesatorii din domeniul agro-alimentar se tem de marile lanturi de magazine, care le-ar putea delista produsele, acceptand cele mai mari taxe de raft din Europa, a declarat presedintele comisiei prezidentiale pentru Politici Agricole, Valeriu Steriu.
"Le este teama, pentru ca in momentul in care ar lua o atitudine de alianta, de o forma mai solida de negociere cu o structura de monopol precum cea a marilor lanturi de magazine, ar putea genera o delistare a lor din rafturi, lucru care se intampla frecvent", a spus Steriu la un seminar pe teme agricole, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca vanzarile unei companii din domeniul agro-alimentar scad cu 60-70% dupa eliminarea produselor acesteia din retelele de retail.

"Fiindu-le teama, sunt intotdeauna infranti la negocierile cu marile lanturi. Din acest motiv avem cele mai mari taxe de raft pe produs din Europa", a spus Steriu.

El sustine ca taxele pentru vanzarea produselor prin intermediul acestor retele sunt cu 10-25% mai mari, in euro, decat in alte state europene.
Retailerii justifica taxele mari, incluse in preturile produselor, prin promovari intense si costuri suplimentare fata de cele din Europa de Vest, a mai spus Steriu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri