Combinatul de aluminiu Alro Slatina si-a majorat pana la 92,75% participatia detinuta la societatea Alum Tulcea, in urma unei oferte publice de preluare a actiunilor firmei, informeaza un comunicat al companiei.

Oferta publica s-a desfasurat in perioada 29 noiembrie 2005 - 20 ianuarie 2006, pretul pe actiune fiind de 5,6 lei. Au fost subscrise 1,6 milioane titluri, la un pret total de 9 milioane de lei.

Oferta publica a respectat reglementarile pietei de capital si a tinut cont de pretul cu care pachetul majoritar de actiuni al Alum a fost preluat de combinatul de aluminiu. "Decizia de preluare a Alum Tulcea face parte din strategia de transformare a grupului intr-un producator integrat de aluminiu. Pentru punerea in practica a acestei strategii, Alro a investit pana in prezent circa 27 milioane de dolari", a declarat vicepresedintele Consiliului de Administratie al Alro, Marian Nastase, citat de Mediafax.
Alro a obtinut in luna septembrie 67% din actiunile Alum, in urma unei tranzactii de circa noua milioane de dolari incheiata cu grupul Balli. Potrivit datelor Bursei Electronice Rasdaq, Alum are un capital social de 38,8 milioane de lei, divizat in 6,5 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 5,95 de lei. Pretul de referinta al unei actiuni este de 5,2 lei.