Dupa ce anul trecut si-a facut intrarea in clasamentul Ernst &Young (E&Y) al celor mai atractive 30 de tari pentru investitorii in energia regenerabila, Romania urca in 2011 doua pozitii, ajungand pe locul al 21-lea la nivel mondial.
Topul realizat de firma de consultanta Ernst&Young ia in calcul potentialul surselor de energie eoliana (pe uscat si pe mare/ocean), solara, geotermala, al biomasei, precum si pe cel al infrastructurii.

In functie de aceste criterii, Romania a acumulat un punctaj total de 44 de puncte, anul trecut obtinand 43 de puncte.

Punctul in plus vine in conditiile in care Romania isi va dubla, pana la finele anului, capacitatea de energie eoliana, pana la 1 GW, potrivit raportului E&Y.

"Iberdrola urmeaza sa exploateze resursele eoliene din Romania prin constructia celui mai mare parc eolian pe uscat din lume, care va avea o capacitate de 1,5 GW la finalizare. Constructia parcului (din Dobrogea - n. red.) se va derula intre 2011 si 2017", se precizeaza in raport.

Romania se claseaza pe locul al 21-lea, imediat dupa Japonia, Belgia si Olanda, cu 45 de puncte fiecare.

In fruntea clasamentului se afla China, cu 72 de puncte, USA, cu 67 de puncte, si India, cu 63 de puncte.

El se continua cu Germania (62 de puncte), Italia (60 de puncte), Marea Britanie (59 de puncte), Franta (57 de puncte), Spania (55 de puncte), Canada (53 de puncte), Suedia (49 de puncte), Portugalia (48 de puncte), Irlanda (47 de puncte), Polonia (47 de puncte), Coreea de Sud si Australia (46 de puncte fiecare).

Clasamentul "atractivitatii" in domeniul energiilor regenerabile



Cititi aici raportul complet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri