Compania de consultanta XYZ Partners B.V. a deschis pe data de 23 noiembrie 2005, la Bucuresti, filiala sa din Romania.

Reprezentantii acesteia s-au aflat in aceste zile pentru prima oara in afara Capitalei, la Cluj, pentru a identifica antreprenorii romani din regiune dornici in a-si dezvolta afacerile, a-si eficientiza activitatea si a redefini planurile strategice.

Anthony van der Heijden, Consultant si Director pentru Romania al companiei olandeze, considera ca pentru Romania anului 2006 serviciile de consultanta pe care le ofera XYZ Parteners au o importanta deosebita.

„Consultantii nostri nu ofera doar asistenta pentru construirea unei strategii de business care sa asigure o dezvoltare sanatoasa a unei companii in urmatorii 5 sau 10 ani.

Vom aloca si resursele necesare pentru o implementare cu succes a acestor strategii.

Si aceasta include si investitii in pregatirea tinerilor profesionisti romani de maine“, a adaugat van der Heijden.

Prezent la Cluj, Jeroen Sanders, consultant in cadrul companiei, considera extinderea in Romania o buna oportunitate de a include in portofoliul de consultanta a unor noi segmente ale industriei care prezinta o cerere crescuta pentru acest tip de servicii, ca de exemplu sanatate si administrarea reziduurilor.

XYZ Partners este o firma de consultanta specializata in dezvoltarea strategiilor de afaceri, in oferirea de servicii de asistenta financiara si operationala, incluzand asistenta manageriala interimara la implementarea solutiei.

Compania a fost fondata in Olanda, in anul 2001. XYZ Partners beneficiaza de o echipa cu o vasta experienta in cresterea si extinderea activitatii, achizitii de companii, momente de criza, perioade de tranzitie, rasturnari de situatie si management financiar.

Aceasta expertiza include, printre altele control financiar, finantari pentru companii, structuri organizationale si eficienta in operare, consultanta in resurse umane, sisteme de control intern si de management al informatiilor.

In Olanda, portofoliul de clienti ai XYZ Partners include atat companii mari si mijlocii, cat si companii listate la bursa: ABN AMRO Bank, AVIKO, Shell, Unilever, ING Bank, Petroplus, BASF se numara printre clientii XYZ Partners.

Compania a derulat deja cateva proiecte de consultanta in Romania pentru Banca Transilvania si Vitalgaz.