Vanzarile din Romania ale Spar au scazut anul trecut cu 46%, de la 18,4 milioane de euro in 2009 la 10 milioane de euro, in contextul injumatatirii numarului de magazine de la 14 la 7, iar retailerului olandez vizeaza o reorganizare a structurii pentru dezvoltarea pe piata locala, scrie Mediafax.
Suprafata spatiilor comerciale detinute in Romania s-a redus de la 17.734 metri patrati in 2009 la 3.000 metri patrati anul trecut, potrivit raportului financiar al Spar.

Tototdata, suprafata medie a unui magazin din Romania a coborat de la 1.267 metri patrati in 2009 la 429 metri patrati anul trecut.

"Spar Romania a intampinat dificultati semnificative, vanzarile de retail coborand la 10 milioane de euro. Este de asteptat ca o noua structura sa fie implementata pentru a dezvolta Spar in Romania", se arata in raport.

Vanzarile la nivel de grup au crescut cu 4,5% anul trecut, la 29,8 miliarde de euro. Spar este prezent in peste 30 de tari.

Spar a intrat pe piata din Romania in 2005 in regim de franciza. Spar Romania, parte a companiei compania Astral Impex, controlata de oamenii de afaceri Ioan si Floare Cuc, din Arad, a intrat in insolventa in iulie 2009, pe fondul crizei financiare. Cei doi oameni de afaceri au acordat franciza Spar in Romania si altor investitori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri