Sorana Georgia (foto) are o experienta de peste 14 ani in domeniul retailului, functia anterior ocupata fiind aceea de country manager al parfumeriilor Marionnaud Perfumeries Romania, potrivit profilului de pe reteaua de socializare LinkedIn.

"Noul CEO Billa Romania isi va incepe oficial activitatea pe data de 1 iulie si se va ocupa de coordonarea tuturor operatiunilor lantului de magazine in Romania", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Pe parcursul carierei sale in domeniul retailului, Georgia a ocupat functii de conducere in departamente de coordonare operatiuni, bugetare, management de proiect, resurse umane si de marketing.

"Billa este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata si sunt convinsa ca vom avea o dezvoltare chiar si mai rapida in viitorul apropiat", a declarat Georgia.

Citeste si:

Pana la numirea Soranei Georgia, cel care se ocupa de lantul Billa din Romania era CEO-ul Billa Bulgaria, Emil Stefanov.

Primul magazin Billa a fost deschis in 1999, in Bucuresti. In prezent, reteaua numara 55 de unitati in tara, precum si un numar de 3.500 de salariati.

Grupul Rewe mai detine pe piata romaneasca si magazinele de tip discount Penny Market si Penny XXL.