Angajatilor romani cu varste intre 18 si 29 le lipseste aproape in totalitate angajamentul fata de companiile unde lucreaza, arata un studiu international realizat firma de cercetare GfK.
Romania se claseaza pe locul 19 in ierarhia de 29 de tari analizata de GfK, cu un nivel al angajamentului de doar 12% fata de organizatiile pentru care lucreaza. La egalitate sau in urma angajatilor romani se afla doar cei din Suedia, Maria Britanie, Rusia, Olanda, Slovacia, Peru, Portugalia, Serbia, Cehia si Ungaria.

"In vremuri dificile, angajati motivati si uniti sunt o necesitate, nu un lux. Angajatii motivati isi doresc ca angajatorul lor sa aiba succes, vor sa lucreze la el in continuare si sa dea 100% pentru el. Dar trebuie sa tinem minte ca atitudinile fata de munca si realitatea de zi cu zi la job au fost diferite pentru fiecare generatie. Nu mai exista asteptari si nu se mai ofera locuri de munca pe viata. Multi tineri cauta ceea ce percep ca fiind o cariera care inseamna ceva - si cred ca au dreptul sa obtina acest lucru - si vor lucra in joburi de scurta durata, timp in care vor cauta alte locuri in care sa isi indeplineasca ambitiile”, spune Sukhi Ghataore, director la GfK Custom Research.

Cu toate ca, la nivel global, angajatii mai tineri sunt de obicei relativ feriti de responsabilitatile cele mai mari la locul de munca, o parte mai mare dintre ei declara ca echilibrul intre munca si viata personala, presiunea de a lucra multe ore pe zi si sanatatea reprezinta <<frecvent>> sau <<aproape intotdeauna>> o problema sau o preocupare pentru ei, potrivit analizei.

Pe primele locuri in topul angamentului fata de propriul angajator se afla salariatii din Macedonia (36%), Franta (32%), Turcia (32%), Mexic (27%) si Statele Unite ale Americii (24%).

“In multe tari presiunile de la job isi spun cuvantul cu privire la starea de bine a tinerei generatii de angajati. Doua cincimi (40%) din tinerii din cele 29 de tari analizate sunt frecvent stresati la munca - mai multi decat in orice alta grupa de varsta. Mai mult, aproape o treime (31%) se simt presati sa lucreze multe ore pe zi. O treime dintre tinerii angajati (34%) sunt preocupati de faptul ca nu au suficiente resurse pentru a putea munci eficient, fata de 22% dintre angajatii cu varsta peste 60 de ani”, se mai arata in studiul citat.

Analiza a fost realizata in perioada 8 februarie - 4 aprilie 2011, pe un esantion de peste 30.500 de angajati, din 29 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri