„Nimfa dormind” si „Tarancuta cu fuior pe cale” semnate de Nicolae Grigorescu ar putea fi achizitionate peste valoarea de 300.000 euro in Licitatia de Vara care va avea loc pe 15 iunie, potrivit organizatorilor.
Opera centrala a Licitatiei de Vara din acest an este pictura „Nimfa dormind” semnata de Nicolae Grigorescu (ulei pe panza, 46,5 x 76 cm), cu o valoare estimativa cuprinsa intre 120.000 si 220.000 euro.

Grigorescu insusi se atasase de aceasta lucrare, precum relateaza o cronica a vremii, pe care tarziu s-a invoit sa o vanda celebrului colectionar de arta Ernest Goodwin (bancher, director adjunct al Banque du Roumanie pana in 1910), potrivit reprezentantilor Artmark.

Cea de-a doua lucrare semnata de Nicolae Grigorescu, tot o vedeta a licitatiei, este pictura „Tarancuta cu fuior pe cale” (foto jos). Aceasta abordeaza tematica satului traditional romanesc, care i-a adus consacrarea artistului (ulei pe panza, 55,5 x 88,5 cm).

Lucrarea provine din colectia Eufrosinei Trancu-Savescu (profesoara si directoare a Scolii Normale din Piatra Neamt, una dintre primele studente straine admise la Universitatea din Berlin), si ilustreaza o scena pastorala, prezentand aspectele stilistice ale ultimei perioade din opera grigoresciana, din apropierea anului 1900. Opera are o valoare estimata intre 120.000 si 220.000 euro.

Organizatorii se asteapta ca aceste doua opere din sectiunea Tezaur sa ajunga pe primele locuri in clasamentul national al celor mai importante opere de arta tranzactionate vreodata in Romania.

Recent, o alta opera de Grigorescu a stabilit recordul actual, de 270.000 euro in cadrul Licitatiei de Postmodernism si arta Contemporana.

Licitatia aduce in atentie peste o suta de opere, dintre care 23 sunt concentrate in capitolul Tezaur. Alte picturi celebre din cadrul licitatiei sunt semnate de: Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Darascu, Jean Steriadi si NicolaeTonitza.

Lucrarile pot fi admirate in expozitia deschisa gratuit la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel in perioada 11 - 15 iunie 2011, intre orele 11.00 - 21.00.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri