Producatorul de materiale de constructii Soceram Bucuresti, controlat de firma Metaleuroest Campina, a demarat o investitie de 20 de milioane de euro intr-o noua fabrica de Beton Celular Autoclavizat (BCA), in localitatea Cordun, judetul Neamt.

“Fabrica de BCA din judetul Neamt este in lucru, avand termen de finalizare anul 2012”, a declarat pentru Wall-Street Roxana Gheorghe, presedintele Consiliului de Administratie al Soceram.

In prezent, compania detine patru fabrici de BCA si caramida, la Doicesti (Dambovita), Urziceni (Ialomita) si Bucov (Prahova).

“In anul 2010 s-au produs aproximativ 250.000 de metri cubi de BCA si dupa finalizarea noii fabrici de BCA, capacitatea de productie va creste la circa 360.000 de metri cubi in primul an de functionare si la aproximativ 475.000 de metri cubi anual, incepand cu al doilea an de functionare”, a precizat Gheorghe.

Adunarea Generala Extraordinara a actionarilor Soceram, reunita in 9 mai, a adoptat mai multe hotarari, printre care si contractare “unor credite de lucru, credite de investitii, credite pentru descoperire de cont, scrisori de garantie bancare, acreditive, operatiuni de leasing etc, in anul 2011, in valoare totala de maximum 30 de milioane de euro sau echivalent in lei”.

“Articolul din hotararea mentionata nu se refera, in mod special, la contractarea de credite noi sau la finantarea fabricii de la Cordun, judetul Neamt. Este o hotarare generic, care acopera atat creditele deja contractate, aflate in derulare si care au o revizuire anuala, cat si creditele care vor fi necesare pentru cofinantare, in cazul accesarii de fonduri europene nerambursabile”, a spus Gheorghe.

Producatorul de materiale de constructii a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 21 de milioane de euro anul trecut, in scadere cu 16,6% fata de 2009. Pentru 2011, compania si-a bugetat mentinerea cifrei de afaceri la un nivel similar celui de anul trecut.

“Desi vanzarile din primele cinci luni ale anului 2011 au fost mai scazute decat cele preconizate, speram ca anumite masuri legislative si o stabilitate economica, pe care le dorim si le asteptam cu nerabdare, sa duca la majorarea vanzarilor”, a explicat Ghoerghe.

Ea a adaugat ca avansul pe care l-a consemnat economia in ultimele doua trimestre nu s-au reflectat in sectorul materiale de constructii.

“Din punctul meu de vedere, cresterea economica este ori artificiala, ori se reflecta doar in anumite sectoare de activitate”, a mai spus Gheorghe.

Metaleuroest Campina, compania care controleaza Soceram, este detinuta de persoanele fizice Emil Mihai Tufan si Mihai Anastasescu.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de BCA se numara grupul Macon Deva, Celco Constanta, Soceram, Somaco Grup Prefabricate si Xella Ro.

Sursa foto: Soceram


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
P&G obtine ajutor de stat pentru noua fabrica din Urlati