Fiecare salariat al Postei Romane va fi trimis, incepand cu 1 iunie, in concediu fara plata cate doua zile in fiecare luna, pana la finele anului, decizie care va afecta peste 34.000 de angajati si va reduce cheltuielile lunare ale operatorului cu 7 milioane de lei, informeaza Mediafax.

"Decizia vizeaza toti salariatii Postei. Pentru a nu afecta activitatea companiei, fiecare salariat isi va lua doua zile de concediu fara plata in fiecare luna, pana la finele anului, prin rotatie. Masura va reduce cheltuielile companiei cu 7 milioane de lei pe luna", a declarat directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Daniel Neagoe.

Anul trecut, operatorul postal a avut pierderi de 29 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 327 milioane de euro.

La finele lunii mai, Neagoe a declarat ca aproximativ 2.000 de salariati, reprezentand 6% din personalul Postei Romane, vor fi afectati de aplicarea unor masuri de restructurare operationala, inclusiv prin reducerea numarului de sucursale, o parte dintre acestia urmand sa fie disponibilizati.

Conducerea Postei a bugetat suma de 36 milioane de lei pentru platile compensatorii aferente disponibilizarilor.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Bugetul CNPR pentru acest an prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei, de la 1,4 miliarde de lei in 2010, si un profit brut de 2,34 milioane de lei.

Numarul de salariati la finele anului a fost prognozat la 32.663.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Marea Britanie inchide robinetul pentru forta de munca "ieftina"
Setari Cookie-uri