Angajatii romani vor primi in 2011 beneficii extrasalariale in valoare medie de 2.683 de lei (642, euro), cu 13% mai putin decat in 2008, anul care a dat startul crizei financiare la nivel global, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata GfK, la solicitarea Edenred (fosta Accor Services Romania), unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de tichete de masa.
Companiile mari, cu peste 250 de angajati, au un pachet mai consistent de beneficii extrasalariale, in valoare de 3.300 de lei (790 de euro), in vreme ce organizatiile cu 50-249 de oameni vor aloca 2.580 de lei (618 euro) pentru beneficiile salariale din 2011.

Tichetele de masa se situeaza pe primul loc in pachetele de beneficii salariale. Aproape trei sferturi dintre cei chestionati au spus ca pastreaza tichetele de masa in pachetele de beneficii acordate salariatilor.

Mai mult, 90% din companiile mari acorda salariatilor tichete de masa, fata de 70% din companiile medii. In 54% din companiile mari se ofera programe de training salariatilor, fata de 35% din companiile medii. Similar, 52% din companiile mari acorda salariatilor tichete cadou, fata de 26% din companiile medii.

“Aceste diferente se datoreaza in principal faptului ca, in cazul companiilor mari, strategiile si politicile de resurse umane sunt mai complexe si sunt implementate pe termen mai lung decat in companiile medii, care sunt mai sensibile la fluctuatiile economice”, se arata in analiza citata.

Pe urmatoarele locuri in topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii salariatilor in 2011 se numara programele de training (39%) masinile de companie (33%) si tichetele de cadouri (31%).

Aproape patru din zece angajatori estimeaza ca vor creste valoarea pachetului de beneficii extrasalariale in 2012, in timp ce doar 9% dintre respondenti anticipeaza o scadere a acesteia.

Studiul a fost realizat in perioada aprilie - mai 2011, pe un esantion de 199 de companii de pe piata locala, cu peste 50 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri