Philippe Questiaux, presedintele si directorul general al Lafarge Ciment (Romania), vrea sa prinda revenirea pe crestere a pietei cimentului in Romania, din postura de sef al subsidiarei locale a grupului francez Lafarge, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment la nivel mondial.
“Mandatul meu in Romania este pe termen nelimitat, iar o eventuala decizie de schimbare a top managementului local poate fi luat doar de catre reprezentantii grupului. Eu mi-as dori sa raman in Romania, pentru a prinde si revenirea pe crestere a consumului de ciment”, spune Questiaux.

HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia), ceilalti doi mari producatori de ciment la nivel international, au ales sa schimbe in acest an conduceriile subsidiarelor locale.

Astfel, Florian Aldea, 48 de ani, a preluat de la 1 ianuarie functia de director general al Carpatcement Holding, parte a grupului HeidelbergCement, dupa ce l-a inlocuit pe Mihai Rohan, 66 de ani, cel supranumit “tatal cimentului”, datorita experientei pe care a acumulat-o in domeniu.

De asemenea, elvetianul Markus Wirth, 62 de ani, si-a incheiat in aprilie mandatul de CEO al Holcim Romania. El i-a cedat locul lui Daniel Bach, 47 de ani, fost vicepresedinte al Holcim Filipine.

Questiaux estimeaza ca piata cimentului va stagna sau va inregistra o usoara crestere in 2011, o revenire reala a cresterii fiind asteptata pentru 2012.

“Cred ca piata cimentului din Romania a atins cel mai jos prag de scadere. Anul acesta nu va fi foarte diferit fata de 2010, iar volumele vandute vor ramane la fel sau vor creste cu 1-2%, atat in cazul nostru, cat si al pietei”, afirma Questiaux.

In primele cinci luni, vanzarile companiei au fost similare celor de anul trecut.

Unul dintre factorii care vor duce la revenirea pe crestere a pietei cimentului va fi reprezentat de catre alegerile prezindentiale.

“Cu siguranta ca alegerile vor juca un rol important in revenirea pietei, dar mai importante vor fi fondurile europene care vor intra in Romania. Prin urmare, vom vedea lucrari mari de infrastructura, care vor duce la revenirea pietei”, mentioneaza Questiaux.

Lafarge Ciment (Romania) a inregistrat o cifra de afaceri de 715 milioane de lei (170 mil. euro) anul trecut, in scadere cu aproape 20% fata de valoare inregistrata in 2009, respectiv 886,1 milioane de lei (209,5 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri