Omul de afaceri Ovidiu Sandor detine trei cladiri de birouri in Timisoara si a inceput recent constructia celei de-a patra. Proprietarul celor 25.000 de metri patrati de birouri spune ca inboxul este parametrul care ii genereaza nivelul de stres si recunoaste ca primeste pana la 200 de e-mailuri pe zi.
Timisoreanul Ovdiu Sandor este cunoscut in special pentru cele trei cladiri de birouri dezvoltate, parte a proiectului City Business Centre din Timisoara, dar si pentru fabrica de confectii ModaTim, printre clientii careia se numara Hugo Boss, Escada si Burberry.

Ziua de lucru a lui Sandor incepe la 9:30 si se incheie la orele 19-20, circa 80% din timpul sau fiind alocat proiectului de birouri. Restul de 20% este impartit egal intre activitatea legata de confectii si proiectele conexe in care este implicat, precum Consiliul Consultativ al primariei Timisoara, organizatia Salvati Copiii si clubul Rotary.

“Anumite lucruri pe care le fac au aparut din nevoia de «a da ceva inapoi». Cred ca atunci cand ajunge intr-o anumita pozitie, un antreprenor sau un om de afaceri trebuie sa-si aloce timp si pentru proiecte de acest gen. Activitatea Salvati Copiii a devenit mai sensibila de cand am doi gemeni si imi dau seama cat sunt de norocos ca sunt sanatosi”, spune proprietarul ModaTim Investment, compania prin care dezvolta proiectul de birouri.

Ovidiu Sandor se trezeste, de obicei, la ora opt, pregateste copiii pentru gradinita si ii conduce uneori pana acolo. Ajunge la birou in jurul orei 9:30, dupa ce sare peste micul dejun, si isi petrece primele ore bandu-si cafeaua, citind e-mailurile si planificandu-si ziua impreuna cu angajati. Omul de afaceri primeste zilnic circa 200 de e-mailuri la care raspunde singur, desi recunoaste ca uneori a raspunde inseamna, de fapt, a delega pe cineva sa se ocupe de problema semnalata.

“Inboxul este parametrul care imi genereaza nivelul de stres. Acolo pastrez toate e-mailurile care presupun o actiune din partea mea. Cand am mai putin de 100 de e-mailuri sunt foarte relaxat, cand am intre 100 si 200 deja intervine un oarecare stres si cand trec peste 200 deja sunt agitat”, afirma Sandor.

Intalnirile de peste o ora nu sunt productive

Tot dimineata, proprietarul ModaTim Investment citeste presa online: Ziarul Financiar, wall-street.ro, Adevarul, doua-trei ziare locale si cateva site-uri internationale, precum CNN Money.

“Unele ziarele le primesc si in varianta print, dar mi-a intrat in sange sa pornesc browser-ul si sa citesc ziarele online. Cand sunt plecat, citesc presa pe telefon. Pe iPhone am aplicatiile anumitor ziare sau site-uri de stiri, precum HotNews.ro”, spune Sandor.

Apoi urmeaza intalnirile, pe care si le programeaza dupa ora 10 si incearca sa nu depaseasca pragul de o ora, intrucat considera ca peste acest nivel, intalnirile nu mai sunt productive.O zi incarcata poate cuprinde si zece intalniri, insa cele mai multe au loc la biroul sau.

O data la trei-patru saptamani, Ovidiu Sandor se intalneste cu ceilalti membri ai Consiliului Consultativ al Timisoare. “Consider ca este foarte important ca noi, oamenii de afaceri, sa ne implicam in dezvoltarea orasului, pentru ca multe business-uri locale nu se pot dezvolta daca orasul nu se dezvolta”, motiveaza el.

In anumite zile, Sandor merge la fabrica de confectii pentru sedinte, distanta dintre birou si fabrica fiind de circa “30 de minute de trafic bun”. Pranzul il ia la birou, in jurul orei 12, sau la restaurantul aflat la acelasi etaj cu sediul companiei, iar dupa masa, continua intalnirile.

“Imi place cand lumea incepe sa plece de la birou pentru ca atunci este mai multa liniste si pot face acele lucruri care au nevoie de liniste, de la calcule financiare, pana la a pregati anumite documente sau prezentari. Majoritatea colegilor pleaca la 17:30, iar eu plec la orele 19-20”, spune Sandor.

Seara, intre copii si lectura

Seara, timpul este dedicat in principal copiilor, “cu tot ce inseamna cina, baita, joaca si spus povesti inainte de culcare”, lucru care se intinde pana la 21:30, uneori si mai tarziu. Apoi urmeaza cina si stirile la televizor, iar in multe seri, omul de afaceri revine la calculator pentru a raspunde e-mailurilor care nu au fost urgente in timpul zilei.

Uneori, timpul de seara este alocat cititului, insa Sandor admite ca aceasta activitate este frecventa atunci cand calatoreste. El prefera lectura non-economica, de la geografie si istorie, domenii legate de pasiunea sa pentru hartile vechi, la beletristica.

“Multe carti sunt in limba engleza si le cumpar de pe Amazon.com, iar atunci cand calatoresc la Londra, profit de faptul ca acolo am cateva librarii preferate”, afirma Ovidiu Sandor.

Cand este plecat din Timisoara, ziua sa de lucru este mai lejera, cu mai putine intalniri. La Bucuresti, Sandor calatoreste o data pe luna, avand intalniri cu potentiali chiriasi, dar si cu reprezentanti ai bancilor. In calatoriile sale, tehnologia joaca un rol important, telefonul si calculator fiind nelipsite.

“Ca si pregatire, sunt un om al calculatoarelor. In plus, administram proiectele companiei pe baza unor softuri online pe care le dezvoltam chiar noi: aici facem toate comunicarile oficiale, incarcam documente, planificam intalnirile si stabilim cine, ce are de facut in urmatoarea perioada”, arata Sandor.

La finalul unei zile, regretele sale se refera la lucrurile amanate sau facute incomplet, dar si la timpul ramas prea scurt pentru ceea ce ii place.

“As vrea sa aloc mai mult timp familiei sau sa am timp pentru lucrurile care imi fac placere, de la a citi, pana la a calatori sau a iesi mai des cu familia si prietenii”, incheie Ovidiu Sandor.

O ZI DIN VIATA UNUI MANAGER este un produs editorial exclusiv care prezinta saptamanal viata de business a celor mai puternici manageri din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri