Posta Romana va intra, in urmatoarele luni, intr-un proces de restructurare care va implica desfiintarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere si 454 subunitati, proces care va genera economii anuale de pana la 50 milioane de lei, a declarat ministrul de resort Valerian Vreme.
"La Posta Romana va avea loc una dintre cele mai mari restructurari din istoria operatorului, atat din punct de vedere functional, cat si structural. In baza unei analize care a avut loc in ultimele sase luni, restructurarea urmareste dezvoltarea unei forte de vanzari foarte puternice in cadrul operatorului", a afirmat ministrul Comunicatiilor.

Potrivit acestuia, scaderea numarului de sucursale de la 11 la 4 va reduce birocratia si va aduce economii 110.000 lei/luna.

"Pentru luarea unei decizii, au fost situatii cand un document a fost semnat de 27 de persoane. Nu poti sa fii eficient intr-o astfel de structura. Ca efect al restructurarii, deciziile se vor lua intr-un singur loc, procedurile vor fi mai simple si vom elimina verigile slabe care genereaza costuri", a spus Vreme.

O alta componenta a restructurarii va implica desfiintarea si inchiderea unui numar de 402 de subunitati postale, 47 de oficii postale rurale mecanizate si 5 colective posta rurala mecanizata.

"Simularile pe care le-am realizat arata ca Posta Romana va obtine economii anuale de pana la 50 milioane de lei. Aceste restructurari nu vor afecta veniturile Postei, pentru ca structura de baza a operatorului nu va fi afectata. Trebuie sa pregatim Posta Romana pentru 1 ianuarie 2013, cand piata serviciilor postale va fi liberalizata. Va fi un moment al adevarului pentru operatorul national", a spus ministrul Comunicatiilor, citat de Mediafax.

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Actuala structura a operatorului include 11 sucursale, respectiv Servicii Integrate, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre, Muzeul National Filatelic, Posta Rapida, Transport, IT&C, Imobiliara, Retea Postala, Servicii Postale si Centrul de Perfectionare.

Dupa aprobarea proiectului de act normativ prin care se va modifica Strategia de restructurare si modernizare a operatorului, CNPR va avea doar patru sucursale, si anume Servicii Integrate, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.

"Dupa aprobarea proiectului de act normativ, pe care sper ca il voi prezenta in Guvern saptamana viitoare, restructurarea va intra in linie dreapta si in urmatoarele luni se va incheia", a spus Vreme.

Modificarea Strategia de restructurare si modernizare a operatorului prevede si infiintarea unui broker in asigurari - Asigurari Posta Romana si a unei banci - Banca Posta Romana, care va fi una de operatiuni.

"In Europa, operatorii postali nationali desfasoara activitati de brokeraj si servicii bancare. Personalul Postei Romane are capacitatea sa desfasoare activitati de brokeraj. In privinta bancii, reprezentantii Bancii Nationale au apreciat pozitiv initiativa, intr-un cadru informal. Estimez ca societatea de brokeraj in asigurari va deveni functionala in 2-3 luni, iar banca in 12 luni", a afirmat Vreme.

Proiectul de act normativ prevede ca operatorul postal sa fie actionar unic la cele doua entitati. Potrivit legislatiei, Banca Nationala a Romaniei solicita la infiintarea unei institutii de credit un capital social minim de 37 milioane de lei. In cazul brokerilor, capitalul minim solicitat este de 25.000 de lei.

Ministrul a mai spus ca Posta Romana va apela la consultanti acolo unde nu are expertiza necesara punerii in practica a procesului de infintare a Bancii Posta Romana.

Sursa foto: posta-romana.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri