Grupul german industrial Bosch va mai deschide cel putin doua unitati de productie in localitatea Blaj din judetul Alba, contructia acestora incepand in luna august a acestui an, a afirmat primarul orasului, Gheorghe Rotar.

Investitia va ajunge la aproximativ 100 de milioane de euro, iar noile hale de productie vor fi finalizate in 2014.
Rotar nu a afirmat cati angajati vor fi recrutati de germani.

Compania germana mai detine la Blaj o fabrica Rexroth cu doua hale de productie de echipamente pentru industria auto, pentru acestea lucrand in jur de 800 de persoane. Anul viitor personalul va creste la circa 1.200 de angajati, potrivit primarului.

Bosch a investit la Blaj in ultimii cinci ani peste 30 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare investitite a grupului in sud-estul Europei.

Germanii au inregistrat anul trecut pe piata locala o cifra de afaceri de 161 de milioane de euro, in crestere cu 17% fata de 2009. Pentru acest an, compania se astepta la o majorare a businessului cu 7% la 172 milioane euro.

Bosch are in Romania peste 1.000 de angajati care lucreaza in cinci centre: fabrica Rexroth cu doua unitati de la Blaj, centrul de comunicare de la Timisoara, centrul de extensie la productia de stergatoare auto de la Sibiu si in societatea de distributie BSH Electrocasnice de la Bucuresti

Grupul Bosch este unul dintre cei mai mari producatori mondiali in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri si are operatiuni in Romania din 1994.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ajutor de stat pentru Bosch pentru o investitie de 33 mil. EUR la Blaj