Cazul IMUM Medgidia: Tuca Zbarcea si Freshfields reprezinta statul roman la Washington

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a selectat consortiul format din firmele de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii si Freshfields Bruckhaus Deringer pentru a reprezenta Romania la arbitrajul international inregistrat la ICSID prin care doi oameni de afaceri turci acuza statul ca a incalcat contractul de privatizare a IMUM Medgidia.

Consortiul a fost desemnat castigator ca urmare a unei proceduri de selectie de oferte organizata AVAS.

Cererea in dosarul arbitral a fost inregistrata la Centrul International de Reglementare a Diferendelor privind Investitiile (ICSID) de la Washington in noiembrie 2010, fiind formulata de oamenii de afaceri turci Ömer Dede si Serdar Elhüseyni, in legatura cu o pretinsa nerespectare de catre autoritatile romane a contractului de privatizare a producatorului de utilaje agricole si de transport IMUM Medgidia.

"Conform procedurilor ICSID, exista un termen de 90 de zile in care fiecare parte urmeaza sa faca propuneri pentru arbitri si pentru functia de presedinte al tribunalului arbitral. Ca regula, acesta nu trebuie sa fie un cetatean al unui stat implicat", a declarat Florentin Tuca (foto), Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul echipei de aparatori ai statului roman.

In functie de calendarul procedural, durata procesului poate ajunge la patru-cinci ani.

Echipa de avocati a Tuca Zbarcea & Asociatii va apara pentru a patra oara interesele Romaniei in fata ICSID.

Romania a fost chemata de opt ori la ICSID pana in prezent, obtinand solutii favorabile in trei dosare de arbitraj, celelalte aflandu-se pe rolul curtii.

Avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii au reprezentat interesele statului in toate cele trei dosare de arbitraj in care o solutie a fost formulata pana in present. Valoarea despagubirilor pretinse de reclamanti a deposit 700 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Andersen Global intra in Romania: acord cu o firma de avocatura
Setari Cookie-uri