Concernul General Electric (GE) a anuntat ca isi va concentra activitatile viitoare pe pietele emergente ale statelor in curs de dezvoltare, in special in sectorul energiei regenerabile si, respectiv, al instalatiilor de desalinizare. äGE estimeaza o dublare a veniturilor obtinute de pe piata chineza pana in anul 2008ô, a declarat Jeff Immelt, directorul exectuv al companiei.

General Electric, companie multinationala ce detine suprematia la nivel mondial dupa valoarea de piata, a anuntat ca intentioneaza sa isi majoreze veniturile cu peste 10%, la 165 miliarde dolari, incepand din acest an. Jeff Immelt a precizat ca äveniturile GE obtinute din proiecte privind utilizarea si obtinerea de produse ecologice, care protejeaza mediul inconjurator, se vor dubla, cu o crestere de 20 miliarde dolari pe anô.

Oficialul GE a anuntat ca in acest ritm, investitiile in domeniul energiei nepoluante ar putea creste pana la 2 miliarde dolari pe an. äActivitatea de desalinizare a apei poate aduce General Electric, in urmatorii cinci ani, venituri intre 5 si 10 miliarde dolariô, estimeaza Jeff Immelt, care considera ca äaproximativ 40% din populatia lumii se va confrunta in urmatorii 10-20 de ani cu lipsa apei potabile, iar procesul de desalinizare va avea o crestere puternica in timpô.

Conducerea GE are ca obiectiv pentru perioada 2005-2008 o dublare a veniturilor obtinute pe piata chineza, pana la 10 miliarde dolari.