Wienerberger: Piata materialelor de constructii ar putea sa scada

Producatorul austriac de materiale de constructii Wienerberger avertizeaza ca pietele din Romania si Bulgaria ar putea sa scada, insa compania se asteapta la profit pentru acest an, sustinut de operatiunile din Europa de Vest, scrie Mediafax.

Chiar daca afacerile din trimestrul al doilea merg bine, pietele din Statele Unite, Romania si Bulgaria continua sa ramana dificile, a spus Willy Van Riet. In timp ce piata din SUA va stagna, Romania si Bulgaria ar putea inregistra scaderi, a afirmat directorul financiar, Willy Van Riet, citat de Reuters.

Totusi, Van Riet este "aproape sigur" ca Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din lume, va inregistra profit in acest an, rezultatul urmand sa fie sustinut de afacerile solide din statele din Europa de Vest, precum Germania, Franta si Belgia.

Wienerberger depinde aproape in totalitate de piata constructiilor rezidentiale si a ratat efectul pozitiv al majorarii cheltuielilor guvernelor pentru proiecte de infrastructura.

Compania a avut o pierdere de 45,1 milioane de euro in primul trimestru, comparativ cu un rezulat negativ de 69 de milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut.

Producatorul austriac de caramizi a atras, miercuri, 100 de milioane de euro printr-o emisiune de obligatiuni. Actiunile grupului au pierdut peste 8% fata de inceputul anului, evolutie mai slaba decat sectorul european de constructii, al carui indice a avut un declin de 2,6%.

Wienerberger opereaza in Romania din anul 1998 si detine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Caramizi, trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), la Sibiu si la Tritenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse si tigle din beton si ceramica pentru acoperisuri, prin alte doua companii la care grupul detine participatii, Bramac si Tondach.

Totodata, grupul austriac este prezent in Romania prin firma Semmelrock, specializata in productia de pavele din beton, care a deschis in 2006 o unitate de productie la Bolintin-Vale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Citește și
Deși primește miliarde de la stat, Air France vrea să dea afară 7.500 angajați
Setari Cookie-uri