Romgaz estimeaza ca va prelua pana la sfarsitul anului termocentrala Iernut de la Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti, evaluata la 230 milioane euro, si asteapta decizia AGA privind aprobarea transferului, potrivit directorului general adjunct al companiei, Adrian Stancu.

"Asteptam o decizie AGA pentru preluarea centralei de la Iernut. Speram sa se intample anul acesta. Noi suntem pregatiti sa o preluam", a declarat Stancu, citat de Mediafax.

ELCEN este sucursala a Termoelectrica, companie detinuta, la fel ca si producatorul national de gaze naturale Romgaz, de Ministerul Economiei.

In iunie 2010 Ministerul Economiei a elaborat un proiect de Hotarare de Guvern care viza transferul centralei Iernut de la ELCEN catre producatorul de gaze, in contul unor datorii de 405 milioane lei (95,5 milioane euro) ale companiei si ale actionarului Termoelectrica.

Datoria ELCEN catre Romgaz reprezinta pretul gazelor livrate, la care se adauga TVA, dobanzi de esalonare si penalitati de neplata.

Centrala Iernut, care face parte din sucursala Electrocentrale Mures, a fost evaluata de Ministerul Economiei la 230 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri